18 Mayıs 2007 Cuma

Dolgu Kremalı Kurabiye


Tarif Dr.Oetkerin, kurabiye için Dr.Oetkerin hazır kurabiye unu kullanılıyordu ama ben kurabiyemi kendim yaptım. Daha çok süsleme kısmı tariften alıntı oldu yani. Ama arzu eden Dr.Oetkerin hazır şekerli kurabiye ununu alıp üzerindeki tarife göre pişirebilir.
Dolgu Kremalı Kurabiye
Malzemeler: Kurabiye için:
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr. margarin/tereyağı
  • 100 gr. şeker
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
  • 2 su bardağı un
Kaplama için:
  • 1/2 paket Dr.Oetker çikolatalı sos + üzerinde yazan miktarın yarısı kadar su (tarifte bir paket deniliyordu, ben paketin 2/3 ünü kullandığım halde bir kısmı arttı)
  • 40 gr. bitter çikolata (1 paket sos için 80 gr. çikolata)
Dolgu için:
  • 1 paket Dr. Oetker dolgu kreması (kıvamı evde yapılan pastacı kreması ile aynı oldu, arzu eden evde kendisi de yapabilir)
  • 2.5 çay bardağı süt
Süslemek için:
  • Fındık, ceviz, badem (bıçakla birkaç parçaya bölünmüş)
  • Bir miktar bitter çikolata ve margarin (bu üzerindeki çizgiler için benmari olarak eritilip kullanılıyor, ama ben kaplama için kullandığım çikolatalı sos artınca onu kullandım, ayrıca çikolata eritmeme gerek kalmadı)
Hazırlanması:
  • Kurabiye için oda sıcaklığındaki yumurta, margarin ve şekeri yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.
  • Üzerine vanilyayı, sütü ve portakal kabuğu rendesini de katıp yoğurmaya devam edin.
  • Tel süzgeçten geçirerek un,nişasta ve kabartma tozunu da karışıma ekleyip elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin (un miktarını kontrollü koymakta fayda var, siz yukardaki miktarı azar azar ekleyin)
  • Buzdolabında yarım saat dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile tezgahta veya yağlı kağıt üzeinde 3-5 mm kalınlığında açın ve çay bardağı ağzı ile kesin.
  • Kurabiyeleri yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 180 derece fırında pembeleşene kadar 15-20 dk pişirin.
  • Kurabiyeler pişerken çikolatalı sosu üzerinde yazan tarife göre pişirin. Bitter çikolatayı sosun altını kapatmadan önce küçük küçük doğrayıp sosun içine atın, karıştırıp eritin ve altını kapatın.
  • Kurabiyeler ve çikolatalı sos soğuduktan sonra çikolataların bir yüzünü bu sosa batırıp yağlı kağıt veya aliminyum folyo üzerine alın
  • Çikolata kaplama donduktan sonra dolgu kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayıp sıkma torbasına veya bir buzdolabı poşetine doldurun. Poşetin ucuna makasla küçük bir kesik atıp kurabiyelerin üzerine sıkın.
  • Kurabiyelerin üzerini fındık,ceviz veya bademle süsleyin
  • Kalan çikolatalı sostan veya ayrıca benmari usulü erittiğiniz çikolata+margarin karışımından buzdolabı poşetine doldurun ve poşetin ucunu incecik kesin.
  • Kurabiyerin üzerine bu çikolata ile çizgiler çekin
Notlar:
  • Ben çikolatalı sosa batırdıktan sonra (dolgu kremasını sıkmadan) 1.5 gün fırın içerisinde beklettim kurabiyeleri, bu sabah baktığımda çikolata kaplama çok mat ve donuk duruyordu. Bu yüzden artan sosa yeniden batırdım. Eğer yapacaksanız çok bekletmemenizi tavsiye ederim
  • Dolgu kremasını ve çizgi çekilen çikoltayı sıkmadan önce mutlaka bir tabak üzerinde deneyip elinizi alıştırın.

Hiç yorum yok :

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...