2 Nisan 2007 Pazartesi

Baton Pasta



Evet aşağıdaki pastanın tarifine geldi sıra. Bu pastayı annemin toplantısı için hazırladım. Pandispanya olarak değişik birşeyler yapayım dedim ve Rabia'nın sünger bob pastasında pandispanyayı biraz azaltarak yapmaya karar verdim. Amacım bu pandispanyayı küçük fırın tepsisinde yapıp 3 kata bölmekti, ama kek hamuru gözüme o kadar çok göründü ki ben de büyük fırın tepsisine döktüm. Tabi sonuçta sadece tek kat olabilecek incelikte ve büyük bir pandispanya oldu. Ben de yengemin yaptığı gibi uzunlamasına üçe bölerek üç katlı uzun ince bir pasta yaptım. Aslında olması gereken misafir sayısı da 2 katı fazla olunca incecik dilimlerle ikram ettik pastamızı. Şunu gördüm ki pasta bu şekilde olunca daha kolay dilimlenebiliyor.

Ben tarifteki 7 yumurtayı 6 yumurta yaparak ve diğerlerinide az miktar azaltarak yaptım. Ama size orjinal tarifi veriyorum bu ölçü ile de yine büyük fırın tepsisinde hazırlayabilirsiniz.

Kremalı pasta
Malzemeler:
  • Pandispanya (tarifi aşağıda)
  • 1 paket Dr.Oetker pasta kreması ve üzerinde yazdığı miktar süt ve tereyağı (ben kakaolu kullandım)
  • 1 paket kremşanti ve üzerinde yazdığı kadar süt
  • süslemek için çikolata rendesi, fıstık tozu v.b.

Pandispanya malzemeleri (Rabia'nın tarifi)

  • 7 yumurta
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri (ben normal şeker kullandım)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta (buğday nişastası kullandım)
  • 5 kaşık yoğurt
  • 2 pk kabartma tozu
  • 2 pk vanilya
  • 1 su bardağı yağ
  • 5 kaşık kakao (ben sade yaptığım için kako ve çikolata koymadım)
  • 200 gr~ erimiş çikolata
Hazırlanması
  • Önce beyazlarını çırparak bir tarafa kaldırdım.
  • Sarılarını, pudra şekeri ve vanilya ile iyice çırptıktan sonra, diğer tarafta benmaride erittiğim çikolatalarımı, yağı, yoğurdu ilave ederek iyice çırptım.
  • Kuru olan malzemeleri yani un, kakao, kabartma tozu ve nişastayı eleyerek yumurta sarılarının olduğu karışıma ilave ettim ve plastik spatula ile, aşağıdan yukarıya doğru yavaş yavaş karıştırdım.
  • Bu karışım homojenize olduktan sonra beyazlarını da ekleyerek yine aynı şekilde karıştırdım.
  • (Büyük fırın tepsisine önce yağlı kağıt serip sonra üzerini yağladım ve biraz un serpip fazla ununu ters çevirerek döktüm)
  • Önceden ısıttığım fırında 180C de pişirdim.
  • (Fırından çıkardıktan sonra fırın telinin üzerine ters çevirdim ve tepsiyi çıkardım, biraz bekledikten sonra yağlı kağıdı da çıkardım)
Pastanın Hazırlanması
Pandispanyayı soğuduktan sonra şekildeki gibi uzunlamasına 3 eşit parçaya kestim




Pasta kremasını ve krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırladım, pandispanyanın 2 katına kakolu pastacı kremasını sürdüm ve aralarına muz dizdim (muzu da Rabia gibi önce tereyağı ile şekeri ateşte karamelize edip muzları bunun içinde çevirdim).

En üste de krem şanti sürüp çikolata rendesi ve toz fıstıkla süsledikten sonra kalan kremşantiyi sıkma torbası ile pastanın kenarlarına süs yaptım.

Sonuç olarak süsleme adına ben çok memnun kaldım. Ama kremalı pastaları bir gün önceden yapmak daha güzel tadının oturmasını sağlıyor. Ben maalesef 1 saat öncesinden yapmak zorunda kaldım.Dr.oetkerin pasta kremasını da ben ilk kez kullandım gerçekten çok güzelmiş, tavsiye ederim.
İşte uzun ince pastamız:

Hiç yorum yok :

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...