26 Şubat 2007 Pazartesi

Fısıtklı Kurabiye


Haftanın ilk iş gününde kurabiye tarifi ile tatlı bir başlangıç olsun istedim. Pazar günü bu iki kurabiye için girdim mutfağa. Uzun süredir kurabiye yapmıyordum, özlemişim. Hamuru yoğurmak, küçük parçalar koparıp şekil vererek tepsiye dizmek çok güzeldi. Ama daha da güzeli mis kokunun evi sarıp muftağa davetiye çıkarmasıydı.

İlk tarif aslında ceviz ile yapılıyordu, rahmetli teyzem her bayram yapardı. Ben ilk kez yaptığım bu kurabiyede ceviz yerine fıstık kullanmak istedim. O yüzden cevizli kurabiye ismi de değişip fıstıklı kurabiye oldu.
Malzemeler: (1,5 tepsi. Yaklaşık 45 tane)
  • 2 yumurta (sarısı içine beyazı yüzüne)
  • 7 kaşık şeker
  • 1 paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabarma tozu
  • 3 bardak un (tarifte un için miktar yoktu, benim kullandığım miktar bukadar ama tavsiyem unu azar azar koymanız. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak)
  • Bir kase fıstık veya fındık içi (havanda dövülmüş veya robotta çok çekilmiş)
Hazırlanması:
  • Yumurta ve margarini buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Beyazını ayırdığınız yumurta sarılarını, şekeri ve margarini elinizle yoğurun.
  • Üzerine vanilya, kabartma tozu ve azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Gerektikçe biraz daha un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz veya daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın, parmaklarınızla bastırıp yassılandırın ve önce yumurta beyazına ardından ceviz veya fıstığa batırarak yağlanmış tepsiye dizin.
  • 170C-180C de 15-20 dk pişirin

Hiç yorum yok :

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...